Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Szybka wysyłka
Własny bezpośredni import z Włoch
Darmowa dostawa od 150zł
Program lojalnościowy
  • Szybka wysyłka
  • Własny bezpośredni import z Włoch
  • Darmowa dostawa od 150zł
  • Program lojalnościowy
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Mąka do pizzy Farina 00 Saccorosso 25kg - Caputo

Producent: Caputo (przejdź do produktów)
Przejdź do sekcji Opinie

Składniki: mąka pszenna typ "00" Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 352kJ/1489kcal Tłuszcz 1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g Węglowodany 71,5g w tym cukry 1,1g Białko 13g Sól 0,1g Masa netto: 25kg Kraj pochodzenia: Włochy Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych Data ważności:

Przejdź do pełnego opisu
Cena 158,17 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny
Zapytaj o produkt

Kod produktu: P8014601250322

Opis

Saccorosso od Caputo – mocna mąka do długiego wyrastania i ciasta o wysokiej wytrzymałości

Saccorosso to profesjonalna mąka typu „00” o wysokiej sile (W 300–320), stworzona z myślą o długim fermentowaniu i cieście, które musi wytrzymać intensywną obróbkę. W dużym, 25-kilogramowym opakowaniu sprawdza się świetnie w pizzeriach, piekarniach i wszędzie tam, gdzie liczy się powtarzalność i stabilność wypieku.

Co wyróżnia mąkę Saccorosso?

To mąka z wysoką zawartością białka, idealna do ciasta, które ma długo leżakować – nawet 48 godzin w chłodzeniu. Daje elastyczne, odporne na rozdarcie ciasto, które łatwo się rozciąga i nie kurczy przy formowaniu. Po wypieku daje puszyste, ale stabilne wnętrze i lekką, sprężystą strukturę – idealną do pizzy z wyrośniętym rantem.

Do jakich wypieków najlepiej użyć Saccorosso?

To idealna baza do pizzy neapolitańskiej, ciasta na focaccię, panini, a także do chleba o długim czasie fermentacji. Świetnie sprawdza się w wypiekach o wysokim nawodnieniu i w pracy na zimno (fermentacja w chłodni). To mąka dla tych, którzy oczekują pełnej kontroli nad ciastem – od pierwszego wyrabiania po moment wyjęcia z pieca.

W= 300-320 , P/L = 0,5/0,60, białko - 13%

 

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Nasze bestsellery