Darmowa dostawa od 150 zł
Menu
Szukaj
Koszyk
  • Kiedy paczka będzie u Ciebie?
  • Wysyłamy codziennie do 17:30. W piątki i dzień przed świętami nie wysyłamy produktów świeżych.
  • Koszt dostawy:
  • Najniższy koszt dostawy to 9.50 zl. Darmowa dostawa od 150 zł
  • Gdzie dostarczamy?
  • Na terenie całej UE
Infolinia czynna:
8:00-16:00
Caputo

Mąka na pierogi Pasta fresca e Gnocchi 1kg - Caputo

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Składniki: mąka pszenna miękka typu '00' Wartości odżywcze w 100g/ml: Energia 1490kJ/351kcal Tłuszcz 1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g Węglowodany 72g w tym cukry 1g Błonnik 2g Białko 12,5g Sól 0,017g Masa netto: 1000g Kraj pochodzenia: Włochy Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od dostępu do światła słonecznego Data ważności:

Przejdź do pełnego opisu
7,97 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: P8014601027153

Dostawa: InPost Paczkomaty 24/7 - 9,99 zł
InPost Kurier - 15,99 zł
DPD Kurier - 17,99 zł
Orlen Paczka - 9,50 zł

Cechy produktu

Grupa domyślna

Dostępność Produkt całoroczny
Etykiety kategoria Nowość
Sposób przechowywania temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu temperatura pokojowa
Produkt importowany tak
Data ważności nie mniej niż pół roku
Opakowanie torebka
Tylko naturalne składniki tak

Opis

Włoska mąka do pierogów, makaronów i klusek Caputo Pasta Fresca & Gnocchi. Pierogi to sztandarowe danie kuchni polskiej. Kochają je również Włosi, których pierogi wyglądają zupełnie inaczej: są o wiele mniejsze i mają inne nadzienia. Polskie i włoskie pierogi łączy jednak jedna rzecz: ciasto powinno być miękkie, ale dalej sprężyste i dające się rozwałkować na cienkie. Jednocześnie podczas sklejania nie może się rwać i dziurawić. 

Dlatego włoska firma Caputo stworzyła specjalną mąkę do pierogów. Caputo Pasta Fresca & Gnocchi to mąka z wysoką zawartością białka, czyli glutenu. W tej mące jest go 13 procent. Daje to elastyczne ciasto, które łatwo chłonie wodę lub jajka i jest proste w wałkowaniu. Siła mąki na pierogi to W 260/260.  Najwyższa jakość włoskiej pszenicy przekłada się na doskonałą mąkę do pierogów. 

Mąka do pierogów Caputo jest mąką typu 00 - oznacza to, że jest biała, pozbawiona zanieczyszczeń w postaci otrębów i resztek ziarna po mieleniu. W Polsce typowa mąka to typ 450-550, czyli są to mąki zawierające więcej błonnika, otrębów i substancji mineralnych. Im wyższy typ mąki  - typ mąka zdrowsza, ale jej właściwości kuchenne są mniej korzystne. 

Jesteśmy tak pewni tej mąki, że dajemy Ci gwarancję, że lepszej nie znajdziesz. Zrób z niej ciasto do  pierogów. Jeżeli uznasz, że mąka Ci nie odpowiada - daj nam znać. Oddamy Ci pieniądze za zakup do dwóch kilogramów - nie prosząc o zwrot produktu. 

 

 

 

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Codzienne zakupy

Bez wychodzenia z domu :)

codzienne zakupy

Zapisz się do newslettera i zyskaj 50 zł na zakupy

 

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać
informacje o nowościach i promocjach.