Nduja Spilinga 200g - Calippo
Składniki: 'Nduja (92%) tłuszcz wieprzowy 42%, wieprzowina 30%, papryczka chili 25%, sól 3%), oliwa z oliwek 8%. masa netto: 200g Wartość odżywcza dla 100 g: Energia: 2199 kJ/ 532 kcal Tłuszcze: 50 g, w tym nasycone: 23 g; Węglowodany 0 g, w tym cukier 0 g; Białko: 20 g; Sól: 2,2 g. Kraj pochodzenia: Włochy Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych Data ważności:
Kod produktu: P8001561015849
InPost Kurier - 15,99 zł
DPD Kurier - 17,99 zł
Orlen Paczka - 9,50 zł
Cechy produktu
Grupa domyślna
Opis
Nduja di Spilinga – miękka kiełbasa do smarowania
Nduja di Spilinga to ciekawy element włoskiej kuchni, tym razem przygotowany przez markę Callipo. Jest to drobno mielona wersja kiełbasy, która nadaje się do smarowania. składa się z drobno mielonych, tłustych części mięsa wieprzowego oraz samego tłuszczu wieprzowego, a także 25% papryczek pikantnych, 3% oliwy oraz soli. Do sosów kawałek nduji wystarczy, aby nadać im wyjątkowy, pełny smak i podkreślić aromat przypraw. Nduja di Spilinga jest dostępna w słoiku o pojemności 200 g.
Zobacz, jak w kuchni używana jest nduja di Spilinga
Nduja di Spilinga to dodatek do Twojej kuchni, który sprawdzi się w wielu zastosowaniach. Przede wszystkim jest to wyśmienite smarowidło, które jednak podaje się jako dodatke do innych dań. Niespecjalnie nadaje się na kanapki – kawałek nduji wystarczy rozgnieść jednak na cieście do pizzy, aby stworzyć bardzo smaczny dodatek do klasycznego sosu. Jako że nduja di Spilinga nadaje się do smarowania, może być też stosowana na przykład do marynowania mięs oraz przygotowywania do nich aromatycznych sosów – kawałek nduji wystarczy dodać do marynaty i rozgnieść z przyprawami.
Nduja di Spilinga – co wyróżnia ten niezwykły produkt
Aromatyczna, bardzo wyrazista w smaku nduja di Spilinga to dodatek, który powstaje ze starannie wyselekcjonowanego mięsa i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem papryczek, oliwy oraz soli. Specjalna konsystencja sprawia, że nduja di Spilinga doskonale nadaje się do smarowania – składa się z drobno mielonych, tłustych części i zblendowanych papryczek. Nduja di Spilinga nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. Jest za to pasteryzowana, co przedłuża jej termin spożycia. Dopóki nduja di Spilinga nie jest otwarta, nie wymaga przechowywania w lodówce.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zapisz się do newslettera i zyskaj 50 zł na zakupy
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.