Przejdź do głównej treści
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Darmowa dostawa od 150 zł!
Szybka wysyłka
Własny bezpośredni import z Włoch
Darmowa dostawa od 150zł
Program lojalnościowy
  • Szybka wysyłka
  • Własny bezpośredni import z Włoch
  • Darmowa dostawa od 150zł
  • Program lojalnościowy
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Oliwa z oliwek Classico 1l - Dante

Dante
Przejdź do sekcji Opinie

Składniki: oliwa z oliwek 100% masa netto: 1000ml Wartości odżywcze w 100 g: Energia 3378 kj/ 822 kcal Tłuszcz 91,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,9 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Białko 0 g Sól 0 g Kraj pochodzenia: Włochy Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych Data ważności:

Przejdź do pełnego opisu
Cena 42,79 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny
Zapytaj o produkt

Kod produktu: P8000010000023

Cechy produktu

Grupa domyślna

Data ważności nie mniej niż pół roku
Opakowanie szklana butelka
Tylko naturalne składniki tak
Dostępność Produkt całoroczny
Etykiety kategoria Nowość|Własny import z Włoch
Ilość składników 1
Sposób przechowywania temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu temperatura pokojowa
Produkt importowany tak

Opis

Oliwa z oliwek Classico Dante – łagodna i uniwersalna do codziennego użytku

To klasyczna oliwa z oliwek, będąca mieszanką oliwy rafinowanej i virgin. Ma zbalansowany smak i wysoką odporność na temperaturę, więc nadaje się szczególnie do obróbki termicznej.

Czym się charakteryzuje?

Klarowna, jasnozłota, o lekkiej i jednorodnej konsystencji. W zapachu delikatna, z subtelną nutą oliwek i lekkim, neutralnym tłem. W smaku łagodna – nie pikantna, bez goryczki, z lekko owocowym finiszem. Dobrze się sprawdza jako tłuszcz do gotowania, bo nie wybija się aromatem i nie zmienia smaku potraw.

Do czego najlepiej pasuje oliwa z oliwek Classico Dante?

Najlepiej do smażenia, pieczenia, duszenia – czyli wszędzie tam, gdzie potrzebna jest stabilność w wysokiej temperaturze. Pasuje do warzyw z patelni, sosów, zup, mięs, ryb i makaronów. Można ją też wykorzystać jako składnik marynat albo ciasta na focaccię czy pizzę. Do sałatek i wykańczania dań lepiej użyć oliwy extra vergine – Classico gra raczej w tle, niż gra pierwsze skrzypce.

Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Nasze bestsellery