Spód do pizzy 250g
Jeżeli robisz w domu pizzę, ale niekoniecznie masz czas i umiejętności na przygotowanie ciasta zrobiliśmy to za Ciebie.
Kod produktu: P5908252819645
InPost Kurier - 15,99 zł
DPD Kurier - 17,99 zł
Orlen Paczka - 9,50 zł
Opis
Jeżeli robisz w domu pizzę, ale niekoniecznie masz czas i umiejętności na przygotowanie ciasta zrobiliśmy to za Ciebie. Przedmiotem oferty jest spód do pizzy w stylu neapolitańskim. Każdy ma średnicę między 31, a 33 cm. Jest to produkt robiony w stu procentach ręcznie, na naturalnych składnikach, więc tolerancja wymiaru i wymagi jest normalna. Jeden spód ma wagę między 250, a 270 gramów.
Jest to pizza w stylu neapolitańskim z charakterystycznymi dla tego rodzaju ciasta pecherzykami i drobnymi przypaleniami na powierzchni. Produkt ma prosty i naturalny skład. Spody pieczone są na włoskiej mące typu 00. Ciasto z mąki, wody, drożdży, słodu jęczmiennego i soli jest wyrabiane, a następnie trafia do dojrzewania na 24 godziny. Później jest formowane, rozciągane i pieczone w piecu w temperaturze 450 stopni. Po wystudzeniu jest pakowane.
Jak to przygotować?
Posmaruj ciasto sosem do pizzy - polecamy sos do pizzy z naszej oferty. Połóż ser i dodatki - w tej kolejności. Wcześniej nagrzej piekarnik do 230 stopni - grzałka dolna i górna. Piecz około 5-6 minut.
Spód do pizzy ma 7 dni daty ważności ze względu na skład. Nie ma tam bowiem żadnego konserwantu. Warto przechowywać go w lodówce.

Skład: mąka pszenna typ 00, mąka semolina, woda, słód jęczmienny, drożdże, sól masa netto: 260g Wartości odżywcze w 100 g: Energia 903 kj/ 223 kcal Tłuszcz 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 44 g w tym cukry 1 g Białko 7,1 g Sól 1,1 g Kraj pochodzenia: Polska Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zapisz się do newslettera i zyskaj 50 zł na zakupy
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.