Darmowa dostawa od 150 zł
Menu
Szukaj
Koszyk
  • Kiedy paczka będzie u Ciebie?
  • Wysyłamy codziennie do 17:30. W piątki i dzień przed świętami nie wysyłamy produktów świeżych.
  • Koszt dostawy:
  • Najniższy koszt dostawy to 9.50 zl. Darmowa dostawa od 150 zł
  • Gdzie dostarczamy?
  • Na terenie całej UE
Infolinia czynna:
8:00-16:00
Caputo

Mąka do pizzy Pizzeria 1kg - Caputo

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Skład: Miękka mąka pszenna typu 00 masa netto: 1000g Wartości odżywcze w 100 g: Energia 1502 kj/ 354 kcal Tłuszcz 1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 72 g w tym cukry 1 g Białko 12,5 g Sól 0,006 g Kraj pochodzenia: Włochy Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych Data ważności:

Przejdź do pełnego opisu
7,02 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: P8014601036100

Dostawa: InPost Paczkomaty 24/7 - 9,99 zł
InPost Kurier - 15,99 zł
DPD Kurier - 17,99 zł
Orlen Paczka - 9,50 zł

Cechy produktu

Grupa domyślna

Etykiety kategoria Nowość|Własny import z Włoch
Ilość składników 1
Sposób przechowywania temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu temperatura pokojowa
Produkt importowany tak
Data ważności nie mniej niż 9 miesięcy
Opakowanie torebka
Tylko naturalne składniki tak
Dostępność Produkt całoroczny

Opis

Caputo Pizzeria 1 kg to najpopularniejsza na świecie mąka na pizzę. Produkt włoski, z włoskiej, wyselekcjonowanej pszenicy. Mąka tworzona przez firmę, która specjalizuje się w mąkach do Pizzy i robi to dobrze od 100 lat. Caputo Pizzeria to mąka na której powstaje idealna pizza. Typ 00 oznacza najczystszą mąkę z możliwych, pozbawioną całkowicie zanieczyszczeń i otrębów, mąka jest śnieżno biała. Mąka do pizzy Caputo Pizzeria to mąka o 12,5 procentowej zawartości białka, czyli glutenu. Jej siła W to 260-270. 

Mąkę Caputo Pizzeria polecamy użyć razem z drożdżami Caputo, a ciasto posmarować sosem na bazie pomidorów San Marzano Mutti, które również mamy w ofercie. Mąka dla osób, które kochają cienką, włoską pizzę. Mąka na pizzę wsypana jest do papierowej torebki, który pozwala produktowi oddychać. Sprowadzamy ją bezpośrednio z Włoch, w oryginalnym opakowaniu. Na rynku można spotkać mąki w tzw. repackach - kupowane w dużych workach, a później konfekcjonowane w Polsce. My tego nie robimy. Kupujesz oryginalne Caputo Pizzeria Tipo 00 - zapakowane we Włoszech i przywiezione do nas na palecie. 

Ciasto, które powstaje na takiej mące zachowuje się zupełnie inaczej, niż ciasto na popularnych w Polsce mąkach typ 450-550. Przede wszystkim nie nasiąka wilgocią z sosu i dodatków, nadmiernie nie wyrasta. 

Mąka na pizzę musi być przechowywana w suchym miejscu. Częstym błędem jest przechowywanie mąki w kuchni w torebce. Torebka jest papierowa, a mąka to produkt higroskopijny, który chłonie wilgoć. W kuchni, gdzie naturalnie występuje wilgoć chociażby z gotujących się garnków, taka mąka będzie tracić właściwości. Gdy złapie wilgoć, zacznie się zupełnie inaczej zachowywać. Jeżeli macie spiżarnię - tam wynieście mąkę na pizzę. Jeżeli nie, znajdżcie inne miejsce w domu, gdzie mąka będzie miała sucho i ciepło. 

Mąka zapakowana jest w torebki 1 kg. Jeżeli kochasz włoską pizzę, sugerujemy zakup 10 sztuk. Wyślemy Wam wówczas fabryczny karton z 10 pojedynczymi torebkami w środku. 

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Codzienne zakupy

Bez wychodzenia z domu :)

codzienne zakupy

Zapisz się do newslettera i zyskaj 50 zł na zakupy

 

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać
informacje o nowościach i promocjach.